آهی محله یکی از محله های روستا چهارمحل آهی است که در پست اسامی روستاهای محمودآباد هم از این روستا به عنوان یکی از محله های شهر محمودآباد مازندران اشاره کردیم.
حالا ما تصمیم گرفتیم تا یه پستی مبنی بر معرفی این روستا محبوب بنویسیم تا شما را بیشتر با تاریخچه و پیشینه این روستا آشنا کنیم. در ادامه با جای دنج همراه باشید.

برای خرید زمین یا ویلا در روستا آهی محله با شماره زیر تماس بگیرید
آقای الهی
لیست فهرستها
اطلاعاتی کلی از روستا آهی محله
جمعیت روستا آهی محله طبق سرشماری که در سال 1395 انجام شد، 1292 نفر بودند که این رقم، بیشترین تعداد در بین روستاهای چهارمحل است.
در واقع چهارمحل آهی در ابتدا فقط یک روستا بود که آنهم، همین آهی محله نام داشت که بعد مدتها و سالهای طولانی، یواش یواش روستاهای جدید در این منطقه به میان آمدند و باعث تشکیل چهار محل شدند. یعنی قدمت این روستا از خود چهارمحل بیشتر است!
در ادامه هم به تاریخچه این روستا میپردازیم که چرا نامش آهی محله شد!
نقشه روستا آهی محله
شغل مردمان روستا آهی محله چیست؟
مساحت کل روستا 500 هکتار است که 450 هکتار آن کشاورزی است؛ همین آمار نشان می دهد که شغل اصلی مردمان این روستا کشاورزی است که اصلی ترین محصول کشاورزان این روستا هم برنج است.
جدای از شالیکاری، عده از مردمان این روستا هم مشغول دامداری و بعضی ها هم به پرورش مرکبات مشغول هستند.

جالب است بدانید که قبلا در این روستا یک پنجشنبه بازار بود که مختص به خود مردمان آهی محله و چهار محل بود که آنها در این روز، محصولات خودشان را برای فروش به این روستا می آوردند. (الان اطلاع ندارم که هنوز این بازار پابرجا هست یا نه!)
تاریخچه و آثار باستانی آهی محله
در مورد پیدایش این روستا و اینکه چگونه مردمان به این قسمت از محمودآباد آمدند و اینکه چرا نامش آهی محله شد، داستانهای زیادی مطرح شده و هر کسی یک چیزی برای خودش تعریف میکند.
ولی یکی از این داستانها، از بقیه منطقی تر به نظر میرسد و هم اینکه اسنادی هم برای اثبات آن وجود دارد؛ حالا داستان چیست؟
در سال 1044 شمسی که برابر با دوران پادشاهی شاه عباس دوم، یک زلزله ویرانگری در اطراف رودهن اتفاق می افتد که یکی از این روستاها را از بیخ و بن نابود میکند. نام این روستا “آه” بود!
بعد از این زلزله ویرانگر، مردمان این روستا تصمیم گرفتند تا برای اینکه زندگی جدید و امنی را برا خود بسازند، کوچ کنند؛ چهار برادر از اهالی همین روستا به همراه خانواده خود به صوفی محله که نام قدیمی آهی محله است، مهاجرت کردند و یکسری زمین کشاورزی را از صاحبان آن زمان گرفتند؛ (گفته شده که این صاحبان، از اقوام همین مردمان آه بودند)

پس از گذشت 60 سال، تعداد جمیعت مردمان آه، به 100 نفر رسید و مردمان بومی صوفی محله هم تعدادشان روز به روز کمتر می شد! (به دلیل مهاجرت).
حالا تعداد مردمان آه از خود مردمان بومی این روستا بیشتر شده بود و مردمان روستاهای اطراف، به خاطر همین برتری جمعیتی، این روستا را با نام آهی محله یاد میکردند که پس از گذشت چند وقت، این اسم بر روی این روستا ماند و نام صوفی محله برای همیشه از روی نقشه ها پاک شد!
نماد روستا آهی محله – سقاخانه

نماد روستای آهی محله همین بنایی است که در عکس بالا می بینید؛ این سقاخانه به دست دو نفر با نامهای “غلام توکلی” از اهالی روستا جوراکلا، “حسین یزدانی” و “اسدالله اسلامی” از روستا آهی محله و “عباس رضایی” در سال 1308 ساخته شد.
در همان سالهای قدیمی و به دلیل اینکه جمعیت این روستا خیلی کم بود، مردمان روستا آهی محله، عذاداری خودشان را در این مکان برگزار میکردند که مردها به طبقه بالا و زنها هم در طبقه پایین بودند؛ البته که وقتی آنها به این سقاخانه می آمدند که وضعیت آب و هوا خوب بوده باشد.
البته چند سال پیش، اهالی این روستا سعی در مرمت این بنای تاریخی داشتند که متاسفانه کمی این بنا را از ماهیت تاریخی خود خارج کردند!
مسجد جامع روستا آهی محله

ما در پست معرفی روستا چهارمحل هم توضیح خیلی مختصری درباره این مسجد دادیم و گفته بودیم که در سال 1346 ساخته و دو دفعه هم ترمیم شده و افرادی زیادی از روستاهای اطراف برای انجام فرائض دینی، به این مسجد می آمدند.
حالا که رسیدیم به معرفی روستا آهی محله و از آنجایی که این مسجد هم در همین روستا واقع شده، گفتیم که کمی بیشتر درباره آن صحبت کنیم.
همانطور که در بالا و درباره سقاخانه توضیح دادیم، گفتیم که به دلیل اینکه در آن زمان، جمعیت این روستا کم بود، این سقاخانه جوابگو مراسمات و عذاداریها بود تا اینکه یواش یواش تعداد جمعیت این روستا بیشتر شد. به همین دلیل مردم تصمیم گرفتند تا یک مسجد بنا کنند تا بتوانند جمعیت فعلی را جوابگو باشد.
در ابتدا مکانهای مختلفی برای ساخت مسجد عنوان شده بود؛ ولی یک نفر به نام “تقی عباسی” زودتر بقیه پیش قدم شد و مسجد را در جایی که الان قرار دارد، احداث کرد.

البته که این مسجد در آن زمان خیلی کوچکتر و جمع و جورتر بود؛ ولی باز هم به دلیل افزایش جمعیت، این مسجد در دهه های 60 و 70 تخریب و مجددا ساخته شد.
البته یک مسجد دیگری هم در این روستا با نام “مسجد صاحب الزمان” وجود دارد که گفته شده بزرگتر از این مسجد است؛ ولی خب قدمت بسیار کمتری نسبت به مسجد جامع آهی محله دارد.
روستاهای اطراف آهی محله
همسایگان شمالی: کلمرزعلیا – میان کلمرز
همسایگان جنوبی: روستای آرم و آرمکلا
همسایگان شرقی: آرم
همسایگان غربی: جوراکلا
قیمت زمین در روستای آهی محله چقدر است؟ ارزش خرید دارند؟

آهی محله جزو روستاهای پرتقاضا نیست؛ ولی باز هم برای سرمایه گذاری پیشنهاد میشود. این روستا جزو محلههای چهار محل به شمار میرود و اگر هم درباره خرید زمین در محمودآباد هم تحقیق کرده باشید، قطعا میدانید که چهارمحل محلههای پرتقاضا در ایران محمودآباد به شمار میرود.
به دلیل نوسانات زیادی که در قیمت زمین های محمودآباد وجود دارد، نمیتوان یک قیمت دقیق را به عنوان قیمت زمینهای آهی محله معرفی کرد. برای همین پیشنهاد میشود که اگر قصد استعلام قیمت را دارید، با یکی از راههای ارتباطی که در سایت وجود دارد، با تیم جای دنج تماس بگیرید.
منبع: ویکی پدیا