بازی مرغنه جنگی را چقدر میشناسید؟

بازی مرغنه جنگی را چقدر میشناسید؟

مرغنه جنگی یا همان تخم مرغ بازی یکی از بینهایت بازی محلی مازندران است که در شبهای عید نوروز و در دید و بازدیدها انجام می‌شد.

در فرهنگ مازندران، مَرغِنه و یا همان تخم مرغ، نشانه برکت، افزایش نسل و استحکام خانواده بود؛ برای همین معمولا چند روز مانده به عید نوروز، تعداد زیادی تخم مرغ را آبپز می‌کردند و سپس آنها را رنگ می‌زدند؛ البته این بازی فقط مخصوص 13 روز عید بود!

مرغنه جنگی

طریقه بازی مرغنه جنگی چگونه بود؟

بازی معمولا بین دو نفر برگزار می‌شد؛ این دو نفر باید با هم کنار می‌آمدند که چه کسی بشنید؛ یعنی اینکه چه کسی تخم مرغ را ثابت در دستش نگه دارد!

سپس باید طریقه بازی را مشخص می‌کردند؛ بازی به سه شکل “سَرِه سَر، سَرِه وَر، سَرِه ته” بود.

کلمه “سَرِه” در زبان مازندرانی به معنی جنگ است؛ پس کلمات بالا، به ترتیب این معانی را می‌دهند: جنگ از بالا، جنگ از بغل، جنگ از پایین.

حالا که دو بازیکن به توافق رسیدند، یک نفر تخم مرغ را در دستش نگه می‌دارد (همان کسی که باید بنشیند) و دیگری هم باید با تخم مرغ خودش، به تخم مرغ رقیبش ضربه بزند.

هر مرغنه ای که می‌شکست، بازنده می‌شد و بازیکنش باید تخم مرغ را به فرد برنده می‌داد.

در دوران مازندران قدیم، عیدی که در دوران عید نوروز می‌دادند پول نبود! چیزی که به عنوان عیدی که در گذشته و در مازندران رسم بود، همین مرغنه جنگی بود که امروزه کاملا از یادها رفته!

دانلود داستان مرغنه جنگی

استاد داوود کیاقاسمی

یک داستان کوتاهی از استاد داوود کیاقاسمی با عنوان مرغنه جنگی منتشر شده؛ ما این داستان را در یک فایل پی دی اف برای شما آماده کردیم که در ادامه می‌تواند آن را دانلود کنید:

دانلود نسخه PFD داستان مرغنه جنگی

حجم: 200 کیلوبایت

به بحث وارد شوید

مقایسه آگهی ها

مقایسه