زبان گالشی یا گویش گالشی؟ + معرفی کتاب

  • ابوالفضل قلی نژاد توسط ابوالفضل قلی نژاد
  • 1 سال پیش
  • متفرقه
  • 0
زبان گالشی یا گویش گالشی؟ + معرفی کتاب

گویش یا زبان گالشی یکی از گویشهای بومی و باستانی منظقه شمال کشور است؛ همه سوالات مربوط به گویش گالشی از وقتی شروع شد که درباره قوم گالش صحبت کردیم. این گویش مربوط به استان گیلان است و ما هم قصد نداشتیم که درباره آن صحبت کنیم. ولی درخواستها به حدی زیاد بود که نشد بی توجه از کنارش رد شویم!

در ادامه این پست همراه جای دنج باشید تا ببینم زبان یا گویش گالشی چه زبان و گویشی است.

قوم گالش

اطلاعات کلی از گویش و زبان گالشی

زبان گالشی را درواقع یک گویش است که به اشتباه از آن به عنوان یک زبان یاد می‌کنند. گویش گالشی را با نام گویش دیلمی هم می‌شناسند که یکی از گویشهای زبان گیلکی است که بیشتر در نواحی کوهپایه‌ای و کوهستانی گیلان رواج دارد.

مناطقی مثل رودبار، رستم آباد، دیلمان، رحیم آباد و چند مناطق دیگر به این گویش با هم صحبت می‌کنند؛ همچنین در نواحی غربی استان مازندران مثل شهرهای رامسر هم این گویش رواج دارد.

همانطور که از اسم آن هم مشخص است (زبان گالشی) این گویش مخصوص یک قومی با همین نام است؛ گفته شده که گالشها همان اقوام کادوسیان هستند که از دوران قبل از آریایی‌ها، در همین مناطق زندگی می‌کردند؛ اگر این تئوری درست باشد، باید گفت که گویش گالشی برگرفته از زبان پارتی است.

دانلود کتاب بررسی و توصیف گویش گالشی

دانلود کتاب بررسی و توصیف گویش گالشی

یک کتابی با نام بررسی و توصیف گویش گالشی وجود دارد که توسط دو نویسنده با نامهای “محمود رنجبر” و “رقیه رادمهر” نوشته شد. این کتاب 163 صفحه ای درباره طریقه صحبت و کردن و تلفظ این زبان صحبت می‌کند؛ این کتاب برای کسانی است که علاقمند به یادگیری گویش و زبان گالشی هستند.

در ادامه لینک دانلود این زبان را برای شما قرار می‌دهیم:

دانلود PDF بررسی و توصیف گویش گالشی

منبع: ویکی پدیا

به بحث وارد شوید

مقایسه آگهی ها

مقایسه