برخی فکر میکنند که نحوه خرید زمین قولنامه در روستا، یکسری شرایط خاصی دارد که درواقع اینطور نیست؛ اگر هم شرایطی وجود داشته باشد، در اندازه ای نیست که بخواهد به چشم بیاید. ولی در ادامه این مقاله از سایت جای دنج، ما قصد داریم تا یکسری اطلاعاتی را درباره نحوه خرید زمین قولنامه ای در روستا را به شما معرفی کنیم.
لیست فهرستها
چرا زمین ها به صورت قولنامه ای خرید و فروش میشوند؟

اگر کمی در حوزه خرید و فروش زمین فعال باشید، میدانید که اکثر زمین های بخش شمال کشور به صورت قولنامه ای خرید و فروش میشوند و شاید این سوال در ذهن شما به وجود بیاید که چرا این زمین ها باید به صورت قولنامه ای خرید و فروش شوند؟!
همانطور که میدانید، گرفتن سند برای زمین ها یا انتقال مالکیت، میتواند یک پروسه نسبتا طولانی باشد و از آنجایی که سرعت خرید و فروش زمین ها در شمال بالا رفته، اکثریت سعی میکنند تا از قولنامه برای خرید و فروش استفاده کنند.
البته درست است که ارزش قولنامه به اندازه ارزش سند نیست؛ ولی اینطور هم نیست که بی ارزش باشد. درکل قولنامه، یک نوع سند موقت به شمار میرود و شما بعد از خرید زمین، بهتر است که برای دریافت سند زمین، اقدام کنید.
همچنین بخوانید: سند تک برگ چیست
مراحل خرید زمین قولنامه ای در روستا

درواقع مراحل خرید زمین به صورت قولنامه ای و در روستا، فرق چندانی با خرید زمین های سند دار ندارد. در ادامه، یک نگاهی کلی به مراحل نحوه خرید زمین قولنامه در روستا میندازیم:
- در مرحله اول باید به سراغ انتخاب یک املاک معتمد بروید.
- در مرحله بعدی با ویژگی زمین مدنظر خودتان را با مشاور املاک در میان بگذارید.
- سپس مشاور املاک هم فایل هایی که بر اساس ویژگی های مدنظر شما وجود دارد را به شما نشان میدهد.
- سپس باید به سراغ مشاهده حضوری از فایل (زمین) بروید و در صورت رضایت، میتوانید برای خرید یکی از آنها اقدام کنید.
- سپس قولنامه توسط مشاور املاک نوشته میشود و پس از امضا قولنامه، شما صاحب زمین میشوید.
نکات مهم در نوشتن قولنامه زمین

در بالا توضیحات کاملی را درباره نحوه خرید زمین قولنامه در روستا را به شما ارائه دادیم. ولی یادتان باشد که شما قرار است هزینه های چند صد میلیونی و حتی چند میلیاردی را برای خرید زمین داشته باشید؛ پس باید همه جوانب را قبل از خرید، بررسی کنید که ضرر نکنید.
خرید زمین قولنامه ای هم یکسری نکاتی دارد که شما باید حتما قبل از امضای قولنامه، آنها را بررسی کنید. در ادامه این بخش، چند نمونه از نکات مهم در نوشتن قولنامه زمین را به شما معرفی میکنیم:
- اولین و شاید مهمترین بخش از نکات مهم در خرید زمین قولنامه ای، پرهیز کردن از قولنامه دستی است.
- قولنامه باید در سه نسخه تنظیم شود.
- قولنامه باید حتما در یک املاک (با کد رهگیری) نوشته شود.
- اطلاعات هویتی داخل قولنامه را با مدارک بررسی کنید.
- تمامی مالکان زمین (در صورت نیاز) یا نماینده های قانونی آنها باید حضور داشته باشند.
- قولنامه باید دارای بند فسخ یکطرفه باشد.
- یکبار، کل قولنامه را به طور کامل بخوانید و آن را با اطلاعاتی که در اختیار شما قرار دادند، بررسی کنید.
- قبل از امضا قرارداد، حتما باید تمامی استعلام لازم را انجام داده باشید. استعلام از کد رهیگری املاک، کاربری زمین و …..
- در انتهای قولنامه های روستایی، باید امضا شورا و دهیار وجود داشته باشد.
- و …
همچنین بخوانید: دریافت کد رهگیری املاک
استعلام زمین روستایی به چه صورت است؟
در بالاتر گفتیم که باید حتما قبل از امضا قولنامه، مراحل استعلام را انجام دهید؛ برای همین شاید خیلی از شماها با استعلام زمین روستایی آشنا نباشید؛ برای استعلام زمین روستایی یا استعلام زمین قولنامه ای، شما باید از دهیاری همان روستا اقدام کنید تا متوجه کاربری زمین و دیگر اطلاعات مربوطه شوید.
ولی یادتان باشد که نباید فقط به استعلام از دهیاری بسنده کنید؛ یعنی بعد از اینکه از دهیاری استعلام گرفتید، به سراغ استعلام از شهرداری همان شهر نیز بروید تا بتوانید اطلاعات دقیق تری را به دست بیاروید.
البته تیم ما نیز در گذشته یک مقاله درباره استعلام داخل بافت بودن زمین منتشر کرده که اطلاعات کاملی را درباره نحوه استعلام زمین قولنامه ای ارائه دادیم؛ در صورت نیاز، میتوانید آن را مطالعه کنید.
واگذاری زمین توسط شورای روستا چگونه است؟

سوالات زیادی درباره واگذاری زمین توسط شورای روستا از ما پرسیده میشود؛ درواقع این سوالات، مربوط به مسائل حقوقی است و برای همین بهتر است که برای به دست آوردن اطلاعات دقیق تر، حتما با یک حقوقدان مشورت کنید.
ولی طی تحقیقاتی که ما نیز داشتیم، متوجه شدیم که اصلا شورای روستاها حق واگذاری اراضی ملی به متقاضیان را ندارند. درواقع هر متقاضی، باید ابتدا از سمت شورای هر روستا، به بنیاد مسکن همان منطقه معرفی شود و پس از گذراندن یکسری مراحل قانونی و اگر شخص متقاضی واجد شرایط باشد، میتواند زمین را خریداری کند.
ولی باز هم پیشنهاد میکنم که برای دریافت اطلاعات بیشتر، حتما با یک حقوقدان مشورت کنید.
خرید زمین در روستا در محمودآباد از جای دنج
تیم جای دنج در زمینه املاک فعالیت میکند و یکی از حوزه های ما نیز در زمینه خرید زمین در محمودآباد است. پس اگر شما قصد خرید زمین در روستای شهرستان محمودآباد را داشته باشید، میتوانید از خدمات تیم ما استفاده کنید. محمودآباد بیش از 80 روستا دارد که هر کدام از آنها نیز دارای پتانسیل های خاص خودشان هستند. برخی از آنها برای سرمایه گذاری و برخی نیز برای زندگی و تفریح مناسب هستند.
به همین جهت اگر قصد خرید زمین یا استعلام قیمت در روستاهای شهرستان محمودآباد را داشتید، میتوانید با تیم جای دنج تماس بگیرید. شماره جهت تماس:
آقای الهی
نحوه گرفتن سند برای زمین قولنامه ای در روستا
توضیح مربوط به مراحل گرفتن سند زمین در روستا کمی پیچیده است که توضیح دادن به آن باعث میشود تا از بحث اصلی این مقاله که مربوط به نحوه خرید زمین قولنامه ای است دور شویم؛ ولی ما در یک مقاله دیگر، به صورت کامل درباره نحوه گرفتن سند برای زمین قولنامه ای در روستا (سند تک برگ) صحبت کردیم که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید.
دانلود فایل PDF مقاله نحوه خرید زمین قولنامه در روستا
اگر شما وقت مطالعه این مقاله را ندارید، میتوانید فایل پی دی اف مقاله نحوه خرید زمین قولنامه ای در روستا را دانلود کرده و در هر زمان دیگری، آن را مطالعه کنید. برای دانلود، روی دکمه زیر کلیک کنید:
منبع: ویکی پدیا
سوالات متداول
شرایط خرید زمین قولنامه ای در روستا چگونه است؟
شرایط خاصی ندارد؛ فقط باید یکسری نکاتی را باید رعایت کنید که در این مقاله، درباره آن توضیح دادیم.
بهترین راهکار خرید زمین قولنامه ای در روستا چیست؟
1. مراجعه به یک املاک معتمد 2. کمک گرفتن از یک فرد متخصص
آیا بررسی کاربری یکی از نکات خرید زمین در روستا است؟
صد در صد! حتما این مورد را جدی بگیرید و حتما به سراغ استعلام کاربری زمین از ارگان های مربوطه بروید.
آیا احراز هویت انتقال دهنده زمین، از نکات خرید زمین در روستا است؟
صد در صد! انتقال دهنده زمین، میتواند صاحب زمین یا نماینده قانونی صاحب زمین باشد. در هر صورت باید اطلاعات هویتی آن را بررسی و احراز کنید.
شرایط قانونی و نکات مهم در خرید زمین روستایی به صورت قولنامه ای چیست؟
1. حتما یکبار به صورت کامل، قولنامه را بخوانید 2. اطلاعات داخل قولنامه را با مدارک ارائه شده، مطابقت دهید 3. قبل از امضا، استعلام بگیرید. 4. و …